schutboom-productieproces-automatisering

Ervaring en vakmanschap geeft kwaliteit

We hebben veel ervaring in het maken van machinaal timmerwerk voor monumentale panden en renovatieprojecten. De diversiteit in het werk dat we kunnen maken, maakt ons bijzonder. Detaillering met bijbehorende technieken van vroeger, maken wij met onze moderne machines. Is er toch handwerk nodig, dan weten onze vakmensen precies wat ze doen! Het machinaal timmerwerk dat wij afleveren klopt tot in het kleinste detail.

Bij Timmerfabriek Schutboom Boekel

Naadloze verbinding

Dankzij onze geautomatiseerde CNC-processen, passen alle verbindingen in ons machinaal timmerwerk naadloos in elkaar. Dit gecombineerd met lijmen van superieure kwaliteit en een strak laksysteem, geeft vocht geen ruimte. Dit zorgt voor toekomstbestendig timmerwerk.

schutboom-Computergestuurde-apparatuur-die-ruimte-openlaat-voor-handwerk

“Of het nu gaat om duurzaamheid, milieubelasting of uitstraling. Hout heeft aanzienlijke voordelen ten opzichte van andere materialen zoals aluminium en kunststof.”

Bij Timmerfabriek Schutboom Boekel

Veelzijdig hout

Hout is heel veelzijdig als het op ontwerpvrijheid aankomt. Vrijwel alle details, denk aan historische details bij restauratie maar ook moderne designprofileringen, kunnen worden gemaakt. Ook handig: hout kan door spuitwerk in iedere gewenste kleur worden geleverd. Beschadigingen kunnen worden bijgewerkt. Waardoor na een onderhoudsbeurt jouw houten kozijnen, ramen en deuren er weer als nieuw uitzien. Toe aan een nieuwe kleur? Een nieuwe laag verf geeft op ieder gewenst moment een geheel nieuwe uitstraling.

Hout als duurzame keuze

Hout heeft zeer goede isolerende eigenschappen. Deze isolerende eigenschappen zijn bijvoorbeeld 15 keer hoger dan die van beton, 400 keer hoger dan die van staal en 1770 hoger dan die van aluminium. Ook de muuraansluitingen van houten kozijnen zijn goed gedetailleerd en voldoen aan de eisen voor luchtdicht bouwen. Dit voorkomt onnodige warmteverliezen. Ook aan de EPC-normen wordt door houten kozijnen eenvoudig voldaan. Het toepassen van houten kozijnen in een woning of pand bespaart gedurende de totale levensduur van het pand veel energie. Daarnaast haalt hout CO2 uit de lucht en is er geen enkel ander materiaal zó goed recyclebaar.

Wil je hier meer over weten? Kijk dan eens op de website van de Nederlandse bond van Timmerfabrikanten (NBVT).

schutboom-Dit-maken-we-kozijnen

Samen aan de slag met jouw bouwproject? Of een vrijblijvende offerte?

Contact opnemen

Vijf BouwPartners, samen één! Daar profiteert bouwend Zuid-Nederland van op het gebied van assortiment, service én logistiek. Van diep in Limburg tot ver in Brabant!