Jos Janssen Timmerwerken bouwt aan Grand Café Smullen Boekel

Jos Janssen moet soms op één dag wel op zes plekken zijn én timmert zelf ook nog lekker door. Onlangs leverde hij een mooi project op in Boekel: Grandcafé Smullen. Waarbij een oud herenhuis in oude staat werd hersteld. Jos is heel eerlijk: ‘mijn vrouw Kristel laat mij helemaal mijn ding doen en regelt thuis alles. Zonder kan ik gewoon niet’. Neem een kijkje op de bouw in Boekel.

Jos Janssen begon zijn bedrijf Jos Janssen timmerwerken en renovatie in 2010. ‘Unne mens waar ik al veel voor werkte ging een groot huis bouwen en wilde dat ik dat de afwerking ging doen. Met mijn toenmalige baas kwamen we daar niet uit. Toen ben ik voor mezelf begonnen. Ik doe verbouwingen en nieuwbouw hier in de regio. Van huizen, boerderijen, grote schuren tot tuinhuizen en aanbouw.’

I’k werk als ZZP-er. Mijn broer Frank ook. En dan heb ik nog wat andere vakmannen die op verschillende dagen met mij meewerken. Ik doe het regelwerk en heb contact met de klanten. Als we meer man werken aan mijn projecten, moet ik op één dag soms wel op zes plekken zijn.’

PROJECT GRANDCAFÉ SMULLEN: SMULLEN, KRULLEN EN SPULEN

‘Ted Cranen heeft pand gekocht waar vroeger discotheek ‘t Stuupke zat. Dat was een café met zaal hier in Boekel. Hij wilde daar een kapperszaak, woonwinkel én lunchroom in één van maken, een uniek concept: smullen, Krullen & Spullen. Het mooie van deze klant was dat hij alleen maar in oplossingen dacht. Een probleem is zo groot als je het zelf maakt. En ja, die maakt hij dus niet. Het is mooi om voor zo’n mensen te werken.’

‘Dit is zo’n project waarvan je van tevoren compleet niet kunt inschatten hoeveel uren het gaat kosten. Je valt van het een in het andere. Het is een herenhuis uit 1906. De nieuwe eigenaar wilde het in de oude staat terugbouwen. Echt alles is aangepakt, behalve het woonhuis boven en de kap. Aan de linkerkant is een serre gebouwd, helemaal in oude stijl. We maakten ook een tuinoverkapping en een terras. Het is echt een project waar we trots op zijn. Ze zijn inmiddels ook geopend, dus ga vooral eens kijken!’

'TIMMEREN DOE IK NOG IEDERE DAG'

‘Timmeren doet Jos nog iedere dag. ‘Het regelwerk, dat doe ik tussendoor, ’s avonds en in het weekend. Ik ben zeven dagen in de week met mijn werk bezig. Al probeer ik op zondag echt vrij te zijn sinds dit jaar. Dat lukt nog niet helemaal. Ik heb ook twee kinderen en een vrouw. Dankzij mijn vrouw Kristel kan dit, dat moet ik ook echt wel zeggen. Die laat mij helemaal mijn ding doen en regelt thuis alles. Zonder kan je gewoon niet.’

'HET IS FIJN DAT ER EEN PARTNER ZOALS DE SCHUTBOOM KLAAR STAAT'

‘Flexibel zijn hoort bij mijn taak. Ik zorg ervoor dat de er werk is en dat de materialen er zijn. Op het einde van de week vind ik het mooi als het weer allemaal geregeld is. Dan is het ook fijn als er een partner zoals De Schutboom klaar staat. Soms kun je dingen van tevoren niet voorzien. Vooral bij een grote verbouwing is dat lastig. Ik snap dat het voor hun heel lastig is als we zomaar binnen komen vallen. Maar bij de Schutboom maken ze er meteen werk van. We zijn echt vaste klant. Het gewoon heel hendig werken met ze. En het is handig dat het zo dichtbij is.’

Samen aan de slag met jouw bouwproject? Of een vrijblijvende offerte?

Contact opnemen

Vijf BouwPartners, samen één! Daar profiteert bouwend Zuid-Nederland van op het gebied van assortiment, service én logistiek. Van diep in Limburg tot ver in Brabant!