schutboom-VOOR-COLLEGA-ROEL-VAN-DEN-ELZEN-BEGON-HET-ALLEMAAL-MET-EEN-PVC-BOCHT-Nieuwsbericht-1

Voor collega Roel van den Elzen begon het allemaal met een PVC-bocht

Roel van den Elzen viert deze maand zijn 1-jarig jubileum bij de Schutboom. Als echte Boekelnaar kende hij de helft van zijn collega’s al voordat hij begon als timmerman in onze timmerfabriek. Het begon allemaal met de zoektocht naar een PVC-bocht. Kom alles te weten over onze collega Roel!

Bij de Schutboom binnenlopen op zoek naar een PVC-bocht en naar buiten lopen met een baan. Het kan zo maar gebeuren. Roel van den Elzen kwam door corona thuis te zitten. ‘Ik kwam voor een PVC-bocht en zag de vacature in de winkel hangen en zei: Ik ben geen timmerman, maar ik zoek wel werk én ik ben handig. Zo is het balletje gaan rollen.’

TROTS OP HET EINDRESULTAAT

‘Toen ik begon in de zagerij moest ik nog behoorlijk veel leren. Maar ik kreeg er snel handigheid in. Ik doe vooral afmontage. Beslag monteren, kozijnen schroeven, deuren afhangen, draai kiep ramen monteren, dat soort werk. Hiervoor krijg ik dan werktekeningen. Wat ik mooi aan mijn werk vind is ervoor zorgen dat het werkt en dat de klant tevreden is. Hier in Boekel wordt veel gebouwd. Ik rij er wel eens langs om te kijken wat het eindresultaat is. Zien wat je gemaakt hebt, dat maakt me echt trots!’

‘MET WIE IK WERK VIND IK BELANGRIJKER DAN HET WERK ZELF’

Werken in zijn eigen Boekel bevalt Roel erg goed. ‘Ik kende al de helft van mijn collega’s toen ik startte bij de Schutboom. Met wie ik werk, vind ik belangrijker dan het werk zelf. Collega’s zie je meer dan je vrouw, dus is het fijn als dat goed gaat,’ lacht hij. ‘Hiervoor werkte ik behoorlijk lange dagen in een metaalfabriek. We maakten betoncentrales en dat is werken totdat het klaar is. Nu zit daar veel meer structuur in. Ik kan meer thuis zijn en heb meer tijd voor de kindjes.’

VAN ONTMOETING IN DE STAMKROEG NAAR GEZIN VAN VIER

Roel woont in Boekel met zijn vrouw Monique, zoontje Rens en dochtertje Pip. ‘De kindjes zitten sinds kort allebei op school. Monique werkt in het verzorgingstehuis in Boekel. Ze draait nachtdiensten. Dat combineert fijn met de kindjes en ze kan er goed tegen. We komen allebei uit Boekel. We ontmoetten elkaar in onze stamkroeg.’

Als Roel niet aan het werk is, dan is hij rondom huis aan het klussen. Ook speelt hij Euphonium in de Boekelse blaaskapel Rawazzie. Roel vertelt: ‘Daar ben ik vanaf november tot en met de carnaval behoorlijk druk mee.  We gaan de prins van Boekel achterna. Dan kom je nog eens ergens. Ik ben ook seizoenkaarthouder van PSV, bij alle thuiswedstrijden zit ik op de tribune.’

ZELF AAN HET KLUSSEN GESLAGEN

Roel is zelf ook behoorlijk fanatiek klusser. ‘Ik probeer alles zelf te maken. Lukt het me niet, dan schakel ik hulp in. Meest trots ben ik toch wel op de nieuwe kozijnen en op de schommel van Douglashout die ik voor de kindjes heb gemaakt.

KLUSTIP

Eerst nadenken en dan pas doen. Blijf rustig en bekijk wat de beste optie is. En als je het niet weet, vraag het aan de vakman of bij de Schutboom natuurlijk!

Samen aan de slag met jouw bouwproject? Of een vrijblijvende offerte?

Contact opnemen

Vijf BouwPartners, samen één! Daar profiteert bouwend Zuid-Nederland van op het gebied van assortiment, service én logistiek. Van diep in Limburg tot ver in Brabant!